Doula Marianna logo

Minusta

Kuljen mielelläni kanssasi matkan aina vauvahaaveista vanhemmuuden vaiheisiin asti, mille ajanjaksolle minua tarvitsetkaan. Palvelen kaikenlaisia synnyttäjiä ja perheitä kymmenien raskaus- ja synnytysmatkojen kokemuksella. Tarjoan henkistä ja fyysistä tukea sekä monipuolista tietoa ja tietotaitoa raskaudesta, synnytyksestä ja vauva-ajasta.

Olen koulutettu ammattidoula, imetysohjaaja, vyöhyketerapeuttinen hieroja ja sairaanhoitaja. Doulana työskennellessäni koen eläväni unelmaani ja toivon, että se välittyy minusta myös ulospäin.

Synnytysdoulausalueinani ovat pääasiassa Turku, lähikunnat ja TYKS, mutta tulen mielelläni myös enintään noin kahden tunnin päähän Turusta (Lohja (HUS), Tampere (TAYS), Pori (Satasairaala)) sairaala- sekä kotisynnytyksiin. Doulaan, valmennan sekä koulutan tarvittaessa myös etäyhteyden avulla.

Pääasiallinen tarkoitukseni doulana on synnyttäjän turvallisuuden tunteen sekä luottamuksen lisääminen. Mikäli synnyttäjällä on mukanaan myös toinen tukihenkilö, esimerkiksi puoliso, en tule missään tapauksessa koskaan korvaamaan häntä, vaan toimin silloin molempien tukena ja apuna.

En tee päätöksiä sinun puolestasi, vaan tarjoan erilaisia vaihtoehtoja, joista voit itse valita parhaalta tuntuvan, tai vaikka olla valitsematta mitään. Tuen synnyttäjää tarjoamalla erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitys- ja selviämiskeinoja. Yritän saada synnyttäjän luottamaan itseensä ja kehoonsa sekä pyrin takaamaan sinulle synnytysrauhan. Mikäli haluat lääkkeellisiä kivunlievityksiä tai muita toimenpiteitä, kutsun halutessasi kätilön paikalle ja voimme keskustella vaihtoehdoista yhdessä. Kunnioitan päätöstäsi mitä ikinä synnytykseltäsi haluatkaan.

Olisi kunnia saada olla osana elämäsi suurinta ja tärkeintä ajanjaksoa, joten otathan yhteyttä, niin keskustellaan ja tutustutaan toisiimme.

Doulan työhön liittyvät kurssini ja koulutukseni

2024

Kipu ja sen lääkkeetön hoito, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Hypnosynnytys -verkkokurssi, Saara Jämes
Hyvän unen verkkokurssi, Saara Jämes
Johdatus raskausajan fysiologiaan, Karelia-ammattikorkeakoulu
Miten tuen pienen lapsen (0-2 vuotta) motorista kehittymistä?, Karelia-ammattikorkeakoulu

2023

Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla, Elonaskel Oy
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta ammattilaisille, Elonaskel Oy
Toimiva lantionpohja, Karelia-ammattikorkeakoulu
Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, Elonaskel Oy
Synnytyksen ABC, Doules
Synnytys epiduraalilla, Doules
Doulakoulutus, Doules

2019

Henkisen tuen peruskurssi, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, SPR Pirkanmaa
Perhevalmennus, Raision kaupunki ja TYKS

2017

Sairaanhoitaja, Turun ammattikorkeakoulu

2015

Sexual Health Nursing, Reproductive Nursing and Gynaecological Nursing, Turun ammattikorkeakoulu

2014

Pediatric Nursing and Family Care, Turun ammattikorkeakoulu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus (WHO), Turun ammattikorkeakoulu

2012

Vanhemmuuteen kasvavan perheen terveyden edistäminen, Turun ammattikorkeakoulu
Seksuaaliterveys, Turun ammattikorkeakoulu
Hätäsynnytys, Turun ammattikorkeakoulu

Olen myös lukenut runsaasti monipuolista alaan liittyvää kirjallisuutta sekä osallistunut webinaareihin, seminaareihin ja muihin alan tapahtumiin.